10. toukokuuta 2017

Gluteeniton kana-feta piirakka

Saatiin pientä vaihtelua meiän herkku hetkiin, kun väsäsin yli jääneestä kanasta tälläsen piirakan eli piirakka on tehty hieman siihen tyyliin mitä kaapista löytyy.

Tässähän voipi käyttää mielikuvitusta ja lisätä piirakkaan sellaisia aineita mistä itse tykkää, vaikka pinaattia taikka parsakaalia.
Täytteen määrällä ei niin väliä ole, kun laittaa täytteitä sillain silmämääräsesti sopivasti.



Pohja:
110g voita
1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl juustoraastetta
n. 2 rkl vettä
ripaus suolaa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kuutioitu voi. Nypi seos tasaiseksi massaksi.
Lisää tämän jälkeen juustoraaste ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
Painele taikina voidellun ja jauhotetun vuuan pohjalle ja reunoille. (halkaisijaltaan 25 cm)
Painelussa voi käyttää jauhoja apuna, jos tuntuu siltä että taikina tarttuu liikaa sormiin.

Täyteliemi:
200 g tuorejuustoa
2 dl kermaa
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
chiliä

Sekoita kaikki aineet sauvasekoittimella sekaisin.

Täyte:
150 g paistettua kanaa
100 g fetaa
1 punainen paprika
tuoretta basilikaa
1 dl juustoraastetta

Lado täytteet pohjan päälle ja kaada sen jälkeen täyteliemi täytteiden päälle.
Lisää viimeiseksi juustoraaste.

Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti