17. huhtikuuta 2017

Gluteeniton passionjuustokakku


Hei!

Viime viikolla mietiskelin et tänä pääsiäisenä on pakko leipasta jonkun näkönen kaakku pääsiäispöytään. Viime vuonna kun oltiin reissussa ni empä sitten kerenny mittään leipomaan.
No nytpä ei sitten lähettykkään minnekään niin leipasin passionkakun gluteenittomana, jonka koristelin kermavaaholla, suklaaganachella sekä pienillä ja vähän isommillaki pääsiäismunilla :)



Kakun ohje on mitoitettu 24 cm vuokaan, mutta itse tein kakun pienempään vuokaa, jotta sain kakulle hieman korkeutta.
Kakusta saat myös laktoosittoman, jos käytät laktoosittomia tuotteita.

Pohja:
200g Gluteenittomia kaurakeksejä
70g Voita

Täyte:
400g Vispikermaa
200g Tuorejuustoa
150g Passionhilloa Jam it!
2 tl Vaniljasokeria
5 Liivatelehteä
2 rkl Sitruunamehua

Päälle:
Kermavaahtoa.
Itse tein isomman satsin, joten en ole ihan varma paljonko tähän men kermaa.
Mut villiveikkaus, että 4 dl riittäisi.

Suklaa ganache:
200g tummaa suklaata (Brunberg)
200g kermaa

Tässä myös kiilteen ohje kakkuun, jos et halua päällystää kakkua ganachella.
Kiille:
150g  Passionhilloa
1/2 dl Vettä
2 Liivatetta
(Keltaista elintarvikeväriä)

Pingota vuuan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa sitten ylimääräinen paperi pois.
Voit myös tässä vaiheessa laittaa vuuan reunoille reunakalvon. Tällöin kakun reuna jää nätimmäksi, jos et halua päällystää kakkua.

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita aineet yhteen.
Painele keksimuru kevyesti irtopohjavuuan pohjalle.
Vie vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytettä.
Voit myös painella keksipohjan suoraan tarjoilualustalle, niin kakkua ei enää tarvitse liikutella sen kummemmin.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
Vatkaa myös tuorejuusto, hillo sekä sokerit omassa kulhossaan keskenään tasaiseksi seokseksi.
Kuumenna sitruunamehu kiuhuvaksi ja nosta kattila pois liedeltä ja lisää liivatteet.
Kun liivatteet ovat sulaneet, kaada neste tuorejuusto seokseen ohuana nauhana kokoajan sekoittaen..
Lisää lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tunnin ajan. Mielellään seuraavaan päivään saakka.
Jos teet kiilteen kakkuun niin silloin riittää noin puolen tunnin hyydytys, mutta älä kuitenkaan poista vuuan reunoja vielä tässä vaiheessa.

Kun kakku on hyytynyt voit alkaa vatkaamaan kermavaahtoa ja päällystää sillä koko kakun.
Vie kakku kylmään odottamaan ja valmista suklaaganache.

Suklaaganache
Pilko suklaa ja lämmitä kerma kattilassa höyryävän kuumaksi. Älä kuitenkaan keitä kermaa.
Kaada kuuma kerma paloiteltujen suklaiden päälle ja sekoittele seosta kunnes se on tasaista.
Anna kuorrutteen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada se sitten kakun päälle.
Jos teit kakun suoraan tarjoilualustan päälle niin voit suojata alustan leivinpaperilla.

Kiille
Laita liivate lehdet likoamaan kylmään veteen.
Laita hillo astiaan ja sekoita sitä hieman tasaisemmaksi.
Kiuhauta vesi kattilassa ja lisää liivatteet.
Kaada liivate seos hillon sekaan ja lisää halutessasi elintarvikeväriä, sekoita tasaiseksi.
Kaada seos kakun pinnalle lusikkaa apuna käyttäen, jotta lämmin neste ei riko kakun pintaa.
Vie kakku jääkaappiin hyytymään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti