Hei!
Viime viikolla mietiskelin et tänä pääsiäisenä on pakko leipasta jonkun näkönen kaakku pääsiäispöytään. Viime vuonna kun oltiin reissussa ni empä sitten kerenny mittään leipomaan.
No nytpä ei sitten lähettykkään minnekään niin leipasin passionkakun gluteenittomana, jonka koristelin kermavaaholla, suklaaganachella sekä pienillä ja vähän isommillaki pääsiäismunilla :)
No nytpä ei sitten lähettykkään minnekään niin leipasin passionkakun gluteenittomana, jonka koristelin kermavaaholla, suklaaganachella sekä pienillä ja vähän isommillaki pääsiäismunilla :)
Kakun ohje on mitoitettu 24 cm vuokaan, mutta itse
tein kakun pienempään vuokaa, jotta sain kakulle hieman korkeutta.
Kakusta saat myös laktoosittoman, jos käytät
laktoosittomia tuotteita.
Pohja:
200g Gluteenittomia kaurakeksejä
70g Voita
Täyte:
400g Vispikermaa
200g Tuorejuustoa
150g Passionhilloa Jam
it!
2 tl Vaniljasokeria
5 Liivatelehteä
2 rkl Sitruunamehua
Päälle:
Kermavaahtoa.
Itse tein isomman satsin, joten en ole ihan varma
paljonko tähän men kermaa.
Mut villiveikkaus, että 4 dl riittäisi.
Suklaa ganache:
200g tummaa suklaata (Brunberg)
200g kermaa
Tässä myös kiilteen ohje kakkuun, jos et halua
päällystää kakkua ganachella.
Kiille:
150g Passionhilloa
1/2 dl Vettä
2 Liivatetta
(Keltaista elintarvikeväriä)
Pingota vuuan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa sitten
ylimääräinen paperi pois.
Voit myös tässä vaiheessa laittaa vuuan reunoille reunakalvon.
Tällöin kakun reuna jää nätimmäksi, jos et halua päällystää kakkua.
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita aineet yhteen.
Painele keksimuru kevyesti irtopohjavuuan pohjalle.
Vie vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytettä.
Voit myös painella keksipohjan suoraan tarjoilualustalle, niin
kakkua ei enää tarvitse liikutella sen kummemmin.
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
Vatkaa myös tuorejuusto, hillo sekä sokerit omassa kulhossaan
keskenään tasaiseksi seokseksi.
Kuumenna sitruunamehu kiuhuvaksi ja nosta kattila pois
liedeltä ja lisää liivatteet.
Kun liivatteet ovat sulaneet, kaada neste tuorejuusto seokseen
ohuana nauhana kokoajan sekoittaen..
Lisää lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4
tunnin ajan. Mielellään seuraavaan päivään saakka.
Jos teet kiilteen kakkuun niin silloin riittää
noin puolen tunnin hyydytys, mutta älä kuitenkaan poista vuuan reunoja vielä
tässä vaiheessa.
Kun kakku on hyytynyt voit alkaa vatkaamaan kermavaahtoa ja
päällystää sillä koko kakun.
Vie kakku kylmään odottamaan ja valmista suklaaganache.
Suklaaganache
Pilko suklaa ja lämmitä kerma kattilassa höyryävän kuumaksi.
Älä kuitenkaan keitä kermaa.
Kaada kuuma kerma paloiteltujen suklaiden päälle ja sekoittele
seosta kunnes se on tasaista.
Anna kuorrutteen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada se sitten
kakun päälle.
Jos teit kakun suoraan tarjoilualustan päälle niin voit
suojata alustan leivinpaperilla.
Kiille
Laita liivate lehdet likoamaan kylmään veteen.
Laita hillo astiaan ja sekoita sitä hieman tasaisemmaksi.
Kiuhauta vesi kattilassa ja lisää liivatteet.
Kaada liivate seos hillon sekaan ja lisää halutessasi
elintarvikeväriä, sekoita tasaiseksi.
Kaada seos kakun pinnalle lusikkaa apuna käyttäen, jotta
lämmin neste ei riko kakun pintaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti